responsive jquery slider joomla

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Έρευνα για την εκπαίδευση & τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα για λογαριασμό του φροντιστηρίου ΦΑΣΜΑ

(σχολιάζουν οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων ΦΑΣΜΑ) 

 

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

 Θεωρείτε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την επιλογή του τόπου σπουδών των φοιτητών;

 

Σύμφωνα με την πλειονότητα των Πατρινών, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την επιλογή του τόπου σπουδών των φοιτητών. Ειδικότερα το 72,8% θεωρούν ότι την έχει επηρεάσει πολύ ενώ αρκετά το 24,4%.

 Σχόλιο «Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, δηλαδή η επιλογή των σχολών φοίτησης γίνεται αρκετές φορές με κριτήριο την πόλη που βρίσκεται η σχολή ανεξάρτητα του αντικειμένου της.»

Σε τι βαθμό θεωρείτε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την απόφαση των γονιών για το εάν θα στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο ή όχι;

 

Αλλά και η απόφαση των γονιών για το εάν θα στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ή όχι  έχει επηρεαστεί σημαντικά σύμφωνα με τις απόψεις του 53,9% των Πατρινών και αρκετά σύμφωνα με το 36% αυτών.

 

Σχόλιο «Τα φροντιστήρια έχοντας ήδη προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων, αποτελούν την ιδανική λύση για τους γονεις να παρεχουν  ολοκληρωμένη εξωσχολική βοήθεια στα παιδιά, αφού παρέχουν πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με αποδεδειγμένα αποτελέσματα»

 

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σε τι βαθμό η εισαγωγή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων σας επηρεάζει εάν θα επιλέξετε φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα για το παιδί σας;

 

Το 56,4% των γονιών μαθητών Λυκείου αναφέρουν ότι η εισαγωγή του ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων θα επηρεάσει αρκετά έως πολύ στην επιλογή φροντιστηρίου ή ιδιαίτερων μαθημάτων για το παιδί/ τα παιδιά τους.  Όπως είναι αναμενόμενο όσο χαμηλότερο είναι το οικογενειακό εισόδημα τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση της εισαγωγής του ΦΠΑ στην επιλογή των γονιών. 

 

 

Σχόλιο «Εδώ έχουμε πραγματικά ένα εξοντωτικό μέτρο, το οποίο συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια, τα οποία ως μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν το προστιθέμενο ποσό αλλά και σε βάρος των οικογενειών οι οποίες ήδη ασφυκτιούν υπό την πίεση των οικονομικών επιβαρύνσεων.»

Κατά την γνώμη σας, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης μαθημάτων σε φροντιστήριο (μέσης εκπαίδευσης) συγκριτικά με το ιδιαίτερο;

 

Πολλαπλά είναι τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης μαθημάτων σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης συγκριτικά με την επιλογή των ιδιαίτερων μαθημάτων. Το 27,7% των γονιών αναφέρουν ως κύριο πλεονέκτημα την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας ενώ το 23,4% ότι στα φροντιστήρια είναι καλύτερη η οργάνωση και η συνολική κάλυψη των αναγκών του μαθητή. Η ανάπτυξη πνεύματος ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών αναφέρεται ως πλεονέκτημα του φροντιστηρίου από το 21,3% των γονιών ενώ το χαμηλότερο κόστος για το 19,1%.

 

Σχόλιο «Ο κόσμος εχει συνειδητοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα των φροντιστηρίων τα οποία πλέον έχουν αποτυπωθεί στη συνείδησή του σαν την εγγυημένη επιλογή παροχής εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά με τα όσα αναφέρθηκαν τονίζουμε και την ύπαρξη των εξετάσεων επαναληπτικών θεμάτων που γίνονται κάθε χρόνο για την προετοιμασία εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων, διαγνωστικά τεστ αξιολόγησης γνώσεων κλπ.»

 

Η οικονομική κρίση θα επηρεάσει την επιλογή του τόπου σπουδών για το παιδί σας;

 

Σύμφωνα με τις απόψεις του 57,4% των γονιών μαθητών Λυκείου η οικονομική κρίση θα επηρεάσει πολύ την επιλογή του τόπου σπουδών του παιδιού τους ενώ αρκετά δηλώνει το 25,5% των γονιών.

 

Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση σας έχει επηρεάσει εκτός των άλλων και ως προς την ψυχολογική στήριξη των παιδιών σας αναφορικά με τις απαιτήσεις των εξετάσεων αλλά και στο να ακολουθήσουν τους στόχους τους; Σε τι βαθμό;

 

 

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα που σχετίζονται με την ψυχολογική στήριξη των γονιών προς τα παιδιά τους αναφορικά με τις απαιτήσεις των εξετάσεων αλλά και στο να ακολουθήσουν τους στόχους τους μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Δύο στους τρεις γονείς (61,7%) μαθητών λυκείου δηλώνουν ότι η οικονομική κρίση τους έχει επηρεάσει αρκετά έως πολύ ως προς την ψυχολογική στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά τους.

 

Σχόλιο «Αξίζει να αναφέρουμε την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη που παρέχεται στα παιδιά και τους γονείς από τους καθηγητές, αλλά και απο έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες.

Στο φροντιστήριο ΦΑΣΜΑ έχουμε αποκλειστική συνεργασία με την κλινική ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια κυρία Νατάσα Αλεξοπούλου.»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διεξαγωγή: Εταιρία DATA RC για λογαριασμό του φροντιστηρίου ΦΑΣΜΑ- Η έρευνα διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για την έρευνα που ορίζει η ESOMAR και ο ΣΕΔΕΑ.

Σκοπός: Στόχος της διερεύνησης ήταν να αποτυπωθούν οι απόψεις του γενικού πληθυσμού της Πάτρας για το κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρέασε τα εκπαιδευτικά αγαθά αλλά και να μελετηθούν οι συνήθειες και συμπεριφορά των γονέων μαθητών λυκείου της περιοχής γύρω από τα εκπαιδευτικά αγαθά γενικά αλλά και την αγορά των Φροντιστηρίων ειδικά, στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Χρόνος διεξαγωγής: 26-28/8/2015

Μεθοδολογία: Για την διερεύνηση χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά δύο ερευνητικές μεθοδολογίες. Πραγματοποιήθηκε ποσοτική τηλεφωνική έρευνα μέσω CATI (Computer Aided Telephone Interviewing) στο γενικό κοινό της Πάτρας, σε δείγμα 356 νοικοκυριών του Δήμου Πατρέων και ποιοτική έρευνα σε 47 γονείς μαθητών λυκείου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Δειγματοληψία: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τυχαίας δειγματοληψίας.

Χρονική διάρκεια ερωτηματολογίου:3-6 λεπτά.

Joomla templates by a4joomla