Φάσμα Φροντιστήριο

Αποτελέσματα για τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου

Αποτελέσματα για τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου
Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των υποψηφίων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

1. Κράτηση θέσης από Νέους/ες Φοιτητές/ριες

Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements/, με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει για την αίτηση της Α’ κατανομής, από σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 (13:00) μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 (13:00).

Ο αριθμός ταυτότητας που θα καταχωρήσετε στο σύστημα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό μεταξύ τους (π.χ AB124578).  Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στο σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements/. Τα αποτελέσματα για εισδοχή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχουν αναρτηθεί, μαζί με σχετική ανακοίνωση, στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ www.cut.ac.cy .

Β’ κατανομή θέσεων 

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements, γύρω στις 23-28 Αυγούστου 2023 αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισδοχή στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Α’ κατανομής (http://www.ucy.ac.cy/panelliniesexaminations) με τους ίδιους κωδικούς (username, password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από τη Α’ κατανομή. Ακολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων.

Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

2. Στέγαση

Για την εξασφάλιση θέσης στη Φοιτητική Εστία, θα διατεθούν: 20 δωμάτια για πρωτοετείς προπτυχιακές φοιτήτριες / προπτυχιακούς φοιτητές των οποίων είτε (α) η μόνιμη διαμονή είναι στην Ελλάδα, είτε (β) η αιτήτρια / ο αιτητής ανήκει στη Διασπορά και διαμένει μόνιμα εκτός Κύπρου, και 3 δωμάτια για πρωτοετείς μεταπτυχιακές φοιτήτριες / μεταπτυχιακούς φοιτητές των οποίων είτε (α) η μόνιμη διαμονή είναι στην Ελλάδα, είτε (β) η αιτήτρια / ο αιτητής ανήκει στη Διασπορά και διαμένει μόνιμα εκτός Κύπρου.