Φάσμα Φροντιστήριο

Ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών Εξετάσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ

Ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών Εξετάσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) των υποψηφίων, για εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ), ακαδημαϊκού έτους 2023-24.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους-ες Έλληνες-ιδες του εσωτερικού θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 7 Απριλίου, ενώ για τους υποψηφίους Έλληνες του εξωτερικού θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έως την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Για τους υποψηφίους-ες που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις, “λόγω προβλημάτων, που τεκμηριωμένα-βεβαιωμένα δεν θα μπορέσουν να αποτραπούν ακόμα και με μέτρα άκρας σύνεσης και επιμέλειας, επιπροσθέτως και εκείνων που νόσησαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ”, οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα διεξαχθούν από Δευτέρα 24 Απριλίου έως και Δευτέρα 8 Μαΐου και από Δευτέρα 21 Αυγούστου έως και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους-ες και γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί από τα εξεταστικά κέντρα.

Οι ΠΚΕ διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του υποψηφίου, πλην των υποψηφίων που είναι ήδη μαθητές-τριες σε κάποιο ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ, οι οποίοι-ες θα υποβάλλονται σε ΠΚΕ στη σχολή που φοιτούν ή στο πλησιέστερο στη σχολή τους εξεταστικό κέντρο, εάν στη σχολή φοίτησής τους δεν λειτουργεί τέτοιο.

Ώρα παρουσίασης υποψηφίων: 8 το πρωί κάθε ημέρας.

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους-ες που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν στην ίδια ή σε άλλη Σχολή.

Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ και ΑΣΣΥ προσερχόμενοι/ες την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί/ές έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα:

– Το έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης,